Leta i den här bloggen

måndag 7 mars 2011

Busplaneten

Bro & Tak och en 1000kvm stor Lekstuga Busplaneten. Det är två vitt skilda företag.Det är för få unga entreprenörer i Umeå och på sikt kan det utarma delar av näringslivet. Ett anledning är att generationsskiften inom redan etablerade företag inte fungerar maximalt.

Det menar Johan Thomasson, 31, framgångsrik entreprenör och ägare till Bro & Tak Isoleringar AB, som numera även återfinns i lek-branschen som ägare av Busplaneten på Strömpilen.

- Jag hade aldrig varit där jag är i dag, om jag inte fått förre ägaren Sven-Erik Vegholm som mentor. Det var det bästa som kunde hända mig.

Han anser att ansvaret för företagets framtid inte enbart hamnar hos de nya ägarna. Även de gamla bör känna sitt.

- Tyvärr är det för många som kämpar och kämpar och sen, några månader innan de ska fylla 65, bestämmer de sig för att sälja och lämnar företaget om de får det sålt.

Ett sådant snabbt ägarbyte kan resultera i att en ny, ung ägare får problem oavsett hur bra företaget gått tidigare, menar Johan Thomasson. Att driva ett mindre entreprenadföretag kräver att företagaren har goda kontakter med leverantörer och känner sina kunder.
Artikel. VK 20110307

Detta är en lten del av 2 helsidor i dagens Västerbottens-Kuriren som det står att läsa om Johan. Han blev Årets företagare 2010 och uppmärksammas nu lite här och där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar