Leta i den här bloggen

måndag 7 februari 2011

Hemma på permis

Oj, vad världen kan vändas på ända på en kort stund

Våran lilla Tilda har varit väldigt sjuk i 5 dag och blev inte bättre. Med feber, förkylning, astma, ögoninflammation. Bra korta stunder för att sedan få skyhög feber igen :-(
Skulle ta henne på vårdcentral på måndag var tanken.

Då hon vaknade igår kväll efter 2 timmars sömn.. Hon hade fått alvedon innan nattningen och vi trodde hon skulle sova gott.
Hon vaknade med hög feber och ständigt jämrande på varje utandning. Då ringde jag sjukvårdsupplysningen och kort därefter satt vi på väg upp på akuten!
Ta det säkra före det osäkra, var tanken!

Doktorn som behandlade henne sa, Jag svarar inte på frågor nu, NU behandlar vi och gör allt vi kan för att hon ska må bättre!
Jag blev ganska chockad över allvaret!! MIN tanke var då vi åkte in, att hon skulle få någon dunder medicin och sedan åka hem!
Hennes syreupptagning var på 80%, över 90% är bra men upp mot 100% ska man ha.
Hon fick adrenalin och luftrörsvidgande dom hon fick andas in och syrgasen skulle hon ha hela tiden och hon svarade bra på den och läkaren såg nöjd ut.
Vi blev inlagda på Barn 2 och efter blodprover, dropp och ännu mera inhaleringar och prover så somnade hon kl 2.45 på natten och apparaterna som var kopplade till henne pep och larmade nu och då hela natten och jag larmade säkert 5 gånger i natt! + att dom kom in flera gånger för kontroller.
Imorse trodde läkarna att vi skulle bli kvar en natt till, men hon piggade på sig på em och blir hon inte sämre ikväll så behöver vi inte åka dit förrens imorgon för kontroll och ta ut "nålen" ur handen.
Min stackars lilla Tilda!! Vad hon har fått utstå denna natt :-( Om hon bara förstod att alla vill henne väl och att andas i mask är bra för henne!!
Nu ligger hon och sover på soffan här hemma och jag tror att stormen är över!!

Ta hand om varandra

3 kommentarer:

 1. Men hjälp så dramatiskt!! Var det astman som ställde till det? Hoppas hon kryar på sig ordentligt nu! Kramar i massor

  SvaraRadera
 2. Ja, hon fick andas in mycket luftrörsvidgande mm... Har tagit odling på ögoninfl.
  *peppar peppar* Nu sussar hon lugnt i sin säng, ska på kontroll i morgon.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Helt underbart :-) Hon vaknade ville ha välling och fick mera medicin och vips var hon ett litet busfrö igen! Busade och dolade på en stund, för att sedan somna.
  Men hon har en jobbig hosta kvar!
  Så underbart :-) Friska barn, det är lycka!

  SvaraRadera