Leta i den här bloggen

lördag 13 november 2010

Saknad

Jag har försökt att blogga om detta några gånger de sista dagarna.
Jag vill inte..
Men jag känner ändå att jag vill skriva lite om vad som händer i mitt liv.

Min älskade pappa gick bort för 8 dagar sedan, 5 November 2010. Alderens för tidigt och det gick så fort. Från det att vi fick veta att han hade cancer till att han var borta gick det inte 2 månader. Saknaden och sorgen är stor


Pappa var hos oss nästan varje helg. Jag satte på en kopp extra i kaffebryggaren på helgen för han brukade dyka upp då vi satt och åt frukost.
Han var elektriker och fotograf till yrket och jobbade på SVT fram tills pensionen. Men han gillar att jobba och har varit en stand in både på TV och på Johans firma.
Resa var något han älskade och ofta gjorde med jobbet på SVT, hans favorit utlandsvistelse var i Gobiöknen då dom sköt upp sateliten Freja. Han sa att det var så läckert med såna kontraster, högteknologi i öken.
Men hans absoluta favoritställe på jorden var Stugan i Åkernäs. Där tillbringade han mycket tid (lixom hans pappa gjort) och alltid fanns det nått att pula på med.
Ungarna har växt upp med morfar som en trygg lugn famn att krypa upp i. Speciellt Tilda har tagit tillvara på dessa tillfällen, det kan ju oxå bero på att pappa varit mera stilla sittande under det gånga året än innan.
Han har alltid varit involverad i alla projekt som vi haft för oss och det vill säga massor. Johan med hans firma och min firma som jag kunde starta då pappa gick in som borgenär. Våra hus renoveringar och detta husbygget har han varit väldigt engagerad i, han kände snickarna och var här oftare än mig och det vill säga väldigt ofta!

Han hade cancer from Sept. 2009 som "lätt" opererades bort trots att det var ett jobbigt tillfrisknande för pappa, men han vart friskförklarad i Mars 2010.
Jag trodde denna gången att det blir samma sak nu igen och i början kände jag inte sån rädsla som jag gjort första gången han berättade om cancern.
Jag intalade både mig och pappa om att detta blir samma sak, bara att bita ihop och förbereda sig på en kamp! Fast denna gången skulle dom använda cellgift.

Idag kom dödsannonsen ut i tidningen och vi hittade en dikt som passade perfekt

Tack för allt Du oss
har skänkt
För oss Du strävat,
på oss Du tänkt
Ditt goda hjärta,
Ditt ljusa sinne
Hos oss skall leva
i tacksamt minne

Imorgon ska vi till pappas lägenhet och ska ta med hans favoritfika som han alltid bjöd på och jag vet att han ser oss och kommer att vara hos oss på farsdag

Pappa och jag i våras


Morfar och Tilda


Morfar med alla barnbarnen Julen 2009


Älskad och saknad av oss alla

5 kommentarer:

 1. Lilla gumman vad fint du skrivit. Sänder en varm kram till dig och du vet att vi tänker ofta på dig. Var ligger stugan? Kände inte till namnet.

  SvaraRadera
 2. Tack! Svårt att skriva om detta och känna sig "färdig" med det man försöker få fram.
  Stugan ligger i Mellansjö bortanför Lillarmsjö som man viker in till höger innan Bjurholm.
  Vi har bara släkt omkring oss där i stugor och några få bofasta.

  SvaraRadera
 3. Hej Vännen....

  Fint skrivet och jag förstår hur svårt det var att skriva om detta i bloggen,....Du finns i mina tankar. Såg ett pogram på Tv:n om just svenskars sorgearbete, hur den blir mycket längre för oss än i i andra kulturer och länder.
  Här i Sverige undviker vi att att höra av oss då någon är sjuk,eller tillanhöriga som sörjer för att vi inte vet vad vi ska säga, vill respektera och inte störa i sorgen, lämna de som sörjer i fred....medans i andra länder så kommer alla vänner och släkt och besöker en, tröstar och lyssnar. I och med att man får berätta vad som hänt, flera gånger så bearbetas sorgen,...den blir inte mindre, man det går lättare och fortare att ta sig igenom.


  Sköt om dig och du vet var jag finns....
  Kram Tess
  Och

  SvaraRadera
 4. Tack gulle dig, jag kommer och hälsar på dig snart igen, eller att du kommer hit.
  Synd att jag missade det programmet. Jag vet så lite om sorgarbete. Ännu mer förvirrad är jag över vad som förväntas av en efter en förälders död.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns med en sådan stor förlust i familjen. Ta hand om dig och varandra. Din pappa kommer alltid vara med dig.
  ------------------
  Jag ska försöka ta reda på om ljusstakarna du frågade om finns i någon webbshop, har hittills bara sett dem i butik:
  http://www.enmix.se
  http://www.iems.se

  Återkommer!

  SvaraRadera